Thursday, 12 April 2012

another Ahmad Firash's big milestone

1st sequence: papa pimpin Firash
alhamdulillah, Ahmad Firash dh cukup berani utk berjalan tanpa sokongan papa atau mama..
laju je dia..excited benar dia dpt berjalan..


sabtu lepas, lepas blk dari kelas master, kami sekeluarga singgah umah parents husband kat desa pandan.dh smpai desa pandan, husband ckp nak singgah kedai bata kat sana, nak cari sandal basahan utk Ahmad Firash katanya la..takkan la nk jln petang kat area umah pun nk pakai yg mahal kot kan..pokai la papa mama dia..lagipun kaki si buntat ni cepat panjang dan kembang..kasut dia yg sebelum ni semuanya dh takleh pakai pdhal kami beli 2 3 saiz besar dr size sebenar..kaki dia jenis kembang dpn..tak tau la ikut sape..belek punya belek, jumpa la sandal bublegummers tu, tgk harga rm30 so husband kata amik je la..sekali masa nk byr budak tu kata rm10 je sbb tgh buat clearance sale..alhamdulillah, murah rezeki Ahmad Firash..

2nd sequence: Firash ajak papa kat badminton court
disebabkan dia dh blh berjalan ni, papa dia bukan main excited nk bawa anak keluar jln petang2..semalam kami bawa la Firash ke playground Bayu Parkville ni..mula-mula letak dia dlm basikal dia tu, bila dh smpai playground papa dia pun keluarkan dia dari basikal and pimpin tgn dia nak biar dia berjalan..amboi, laju benar dia jln..seronok sgt la tu kan Firash kan..sana nak pergi, sini nak pergi, alih2 papa dia kena pimpin tgn kalau tak ntah ke mana la dia pergi..


lepas la papa, Firash nk jln sendiri ni


ntah apa dia nmpak kat lantai tu, terus nk duduk sentuh lantai




okay, saya dh jumpa mainan
berjaya jalan sendiri
seronok tgk dia berjalan..comel sgt bila dia bertatih..ya Allah, sungguh comel..


3 comments:

si peri peri said...

sumpah comel firash bambam! :P

tcer_mai said...

first pic; daddy pimpin tangan Firash, comel sangat coz nampak firash sangat excited nak pegi main. hehe...

zurinazakaria said...

lisa: terima kasih..nanti bambam lisa pun mesti comel..takpun gagah mcm daddy dia..
kakmai: hehehe..agaknya la kak mai