Thursday, 18 July 2013

them..always them..

i miss them..

i seriously do (terasa masa nk nangis la pulak)..

i miss talking and laughing and dining and then talking..
gosshhh, i miss everything..

to be honest, i don't really have a close buddy here in WK..everyone in my team is doing their own work and minding their own business.
cukup masa, semua blk on time..
i pun sama..
i have few people yg i always lepak2 and chat kat oc selalu tapi tu je la..

i miss having a heart-to-heart conversation with my good/best friends.
and now that all of us are far apart, mcm makin susah je nk keep in touch with each other..




i kdg2 ada sms dgn Asmah, apparently she's the only one yg timing dia sama mcm i..maklumlah, dh jadi mak2 kan..tapi tu pun tak kerap mana, kang borak lama2 tiba2 anak panggil..kejap2 anak cari..she knows me, i know her..masing2 dh ada family commitment yg mmg 24 jam akan panggil kita..

Jem is in Aussie, doing her phd..
babe, i miss u..lepak2, mkn2, borak2 luahkan perasaan hati..
i always feel happy when i'm with u..kita kan sama..
dr minat, perasaan, semuanya lah..


i miss Fara, i have no idea of what she is doing now and where she is..Fara, aku rindu ko mung..

Zue akan pindah Kuantan..
walaupun masa Zue kat sini, we still couldn't find a date/time to hang out..sorry Zue..i truly am sorry for not being able to lepak2 dgn Zue..
i wish i could turn back time..

Friday, 12 July 2013

Pink November

It will be a pink November, in shaa Allah..
we had our monthly check-up last Saturday. Baby was 22 weeks (or 21)..entah la..i sendiri tak faham mcm mana nk kira sebenarnya..


anyway, check-up kali ni mcm biasa..gula takde.. phewww..tapi ada protein..Dr.Norshida ckp takpe, minum air masak byk2..kita tgk mcm mana nanti..dia kata biasa la, pregnant women mmg senang ada protein dlm urine..
masa mengandungkan Firash dulu pun sama..ada protein jugak..Dr.Habibah (Hospital Pusrawi KL)  siap suruh dtg every week monitor the protein..mcm2 ubat dia bagi, siap suruh minum air barli bagai..every time jumpa dia, dia mesti seluk nk check ada bacteria ke fungus ke apa ke..sakit wooo..
Dr.Norshida pulak, relax je..takde pun dia monitor mcm Dr.Habibah..agaknya sbb baru 5 months kot..dia ckp yg penting takde gula and blood pressure okay then, she is not worried..
check-up kali ni dpt tau i naik 3kg..hamikkkkk tu..sebulan naik 3 kg..penangan takde morning sickness..
nasib baik check-up kat private hospital, so takde la kena marah..kalo kat gov clinic ni mesti dh kena berbakul-bakul..silap2 dh menangis kat situ dh sbb takut..


anyway, we got to know our baby's gender..yeay..that was what we have been looking forward..
in sha Allah, sepasang la nanti..Dr.Norshida tanya, dh tau ke gender baby..so i jwb "dah ke?"
i think she tought i said dh so dia tanya baby apa..i ckp tak tau, dh blh tgk ke? dia gelak je..
Dr.Norshida tekan2 mesin scan dia yg canggih tu, smbil2 cari position baby and she said "nmpk tak? abang akan dpt adik girl"..
and she showed us the tulang paha and the "burger" which represents the girls private ehem ehem..dia ckp la ni ada tiga garis ni maksudnya girl la..kalo lelaki kita akan mpk mcm kepala penyu..

Alhamdulliah, masa Dr.Norshida scan perut tu dia ckp baby sihat, patut la mak pun sihat..uri kat atas, air ketuban cukup, tulang cantik bagai la..


pastu tiba2 nmpk gmbr bwh ni..

wahh, dia tukar kepada 4d la..kagum kejap..jakunn..tgk husband, dia pun sama terkejut..hahaha..dua2 jakun rupanya..
first time eh tgk scan mcm ni..Firash dulu mana ada 4d mcm ni..tak tau pun ada 4d..kalo tau pun malas nk buat kot sbb tak tau nk buat kat mana..
ni kat tmpt check-up ada so okay la..jln je la..dh kita byr kan (eh, bukan, dh guna gl company kan)...kalo nk guna duit sendiri  mmg tak la kot..


apa pun we're happy..as long as the baby is doing fine that 's all that matters..

Tuesday, 9 July 2013

Ramadhan 2013

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, the holy month of Ramadhan is here..
Syukur kerana kita masih diberi kesempatan untuk terus bersama bulan Ramadhan yg mulia ini.
this is my first time berpuasa dlm keadaan berbadan dua..i really hope that i can make it through..
ya Allah, permudahkan la urusan puasa ku seperti mana Kau permudahkan kehidupan umatMu yang tercinta.

selamat menunaikan ibadah puasa buat semua muslimin dan muslimat..
semoga amal ibadah kita diberkati oleh Allah SWT.
source http://islamgreatreligion.wordpress.com/2013/07/07/10-beautiful-ramadan-2013-greeting-cardsphotos-and-images/

Monday, 8 July 2013

kemas-kemas blog

Assalamualaikum semua..
how r u guys doing?

maaf la tak sempat nk update blog..lagipun takde apa yg di sharekan kat sini..takde benda menarik pun yg terjadi..life was like usual..


nk kongsi resepi pun, sy ni bukannya rajin mana..bukannya terer masak smpai nk share2 resepi yg hebat2..
masak pun sekadar yg biasa2 je..kalo teringan nk makan menu istimewa, sy google je..masak berpandukan resepi org..resepi sendiri mmg takde la..
bak kata husband sy, alah, janji masak dpd tak msak langsung..nasib baik la dia bukannya jenis yg memilih bab makanan ni..


nk share gmbr2 tempat pelancongan yg best, kami tak ke mana pun..plg2 blk kg..itu je..


tapi sy cuba utk check comments especially yg mintak no Ah-Fatt..sy cuba utk reply comments anda and emailkan no Ah-Fatt..
tapi sy tak pasti la if dia masih guna no sama ke tak..sbb dh lama kan, sekarang ni dh tahun 2013..kot la dia dh tukar no ke apa ke..
dia bukannya ada syarikat ke apa ke..dia bekerja sendiri..senang katanya..ada syarikat susah katanya, nk manage pekerja la, takut kualiti tak bagus la, harag dh naik la, itu la ini la..
kdg2 dia bw wife dgn anak2 dia dtg sekali..tapi diorg tak buat keja la..sekadar peneman kot..


Wednesday, 3 July 2013