Saturday, 20 October 2012

baby's swimming diapers...

Assalamualaikum..

last week, Firash went to Sunway Lagoon kan..mandi manda..
we bought a swimming suit for him..beli yg murah je, beli Ogival je..
yg penting kainnya selesa dan ada uv protection..
selain dpd tu, ada satu lagi benda penting yg kami beli..ini yg plg penting utk parents with babies or small toddlers..
SWIMMING DIAPERS
 ya semua, apparently, we do have diapers yg digunakan utk tujuan swimming..this one, Huggies Little Swimmers is a disposable diapers..ada juga yg reusable diapers..tapi selalunya yg tu kena beli online..
kami cari swimming diapers ni dh lama, tak semua kedai atau supermarkert/hypermarket yg jual..kami cari kat jusco pun tak ada swimming diapers ini..nasib baik jumpa a day before ke Sunway Lagoon..phewww..

so for parents yg nk bw anak kecik mandi swimming pool, sila la beli diapers ni..mmg sgt berguna dan elok..
diapers ni mcm pull-up pants tau..senang utk dipakaikan si kecik tu..corak2 nya ialah corak binatang laut..
this diapers mmg ketat atau fit perfectly, air kencing takkan terkealur, even if si kecik poo-poo atau yakyak, sisa buangan tu mmg takkan terkeluar dr pampers..
satu lagi, swimming diapers ni tak mengembang..pampers/diapers biasa akan kembang, yelah, sbb the gel tu kan dh absorb air..kot la lagi lama dlm air, lagi kembang, lagi berat dan kembang la bontot anak kita..silap2 ada pampers yg terapung..swimming diapers ni tak serap air..

ini mmg terbukti..Firash ni lepas je keluar dr swimming pool dia terus tido, so sy tak sempat nk tukarkan pampers biasa..dia tido la pakai swimming diapers ni..sekali bila nk tukar baju dia, buka2 je pampers ni tgk air kencing dia dh bertakung..huhuhu..


if you are curious, you can read abut this diapers here, http://www.huggies.com.my/little-swimmers.aspx



swimming diaper ini sgt la penting..
kalo tak pakaikan the right swimming diapers, kesian anak kita nk mandi pun tak selesa..



4 comments:

noramilafazhle said...

Beli kat mane ye swim pant ni? Susah sgt nak jumpe.

noramilafazhle said...

Beli kat mane ye swim diaper tuh?

zurinazakaria said...

oh, sy beli kat cold storage alamanda..sy cari jugak kat tmpt lain mcm jusco tapi mmg tka jumpa..sy rasa cold storage je kot yg ada..tapi kalau yg reusable tu ada kedai online yg jual..

Nur Hafeza said...

ala cold storage je ke....s.alam xde...payahnye