Sunday, 14 October 2012

T-Systems' Family Day at Sunway Lagoon

Assalamualaikum semua...

semalam, kami sekeluarga ke Sunway Lagoon utk menghadiri T-Systems' Family day. my husband yg keja di T-Systems..the staff and employees are allowed to bring family member jadi kami pun ikut la sekali..last year, it was held at MAEPS. last year kami tak g sbb Firash masih kecik lagi, lagipun masa tu panas terik..
bila husband ckp this year T-Sytems akan organize family day kat sunway lagoon, sy terus ckp nk g..apa pun jadi sy dgn Firash nk ikut..hehehe..

pagi sabtu tu, kami sekeluarga bgn awal..Firash pun bgn awal..selalunya weekend dia mesti bgn lmbt tapi dia mcm tau2 je hari ni dia nk ke Sunway Lagoon.dh siap tu kami terus bertolak dan smpai sana dlm 9.30 pagi..smpai2 terus register pastu terus la menapak ke surf beach..rasanya ada la 4 escalators kami lalui, dgn stroller si Firash lagi..org lain bw backpack, kami bw beg blk kg..hahaha..nak buat mcm mana..dh mamanya paranoid, takut brg tak cukup la itu la ini la..
Sunway Lagoon mmg tak berubah, masih byk escalators..last time sy dtg, escalators rosak..jenuh nk menurun ke bwh..nasib baik la kali ni tak rosak..mau sy menangis kalo rosak..cuba la buat lift ke utk parents yg ada anak kecik ni ha..


sesi bergembira dgn papa
gembira bersama papa


smpai2 je kat surf beach, hujan pun turun dgn riang gembiranya..waaaa..tak berenti kot..kami smpai hujan bermula, kami nk blk pun hujan tak berenti lagi..tapi ramai je yg redah mandi walaupun hujan..ye la, dh alang2 basah tu baik mandi je terus..either way akan tetap basah kan..
muka dh tak sabar nk mandi

Firash pulak, mula2 tu mmg excited dpt mandi..tapi bila dh hujan makin lebat, terus dia senyap..sejuk kot..
dia cuma dpt mandi sekejap je sbb hujan..lagipun, dia dh menggigil bagai dh..bila dh tukar baju, terus dia lapar..lepas tu terus tido..nasib baik la bw stroller..kalo tak mau lenguh nk meriba dia..org keliling gelak, nangis pun dia blh je tido, tak terganggu langsung dek bunyi bising tu..hai la bujang sorg tu..
sejuk

sejuk tapi happy

bila Firash dh tido, husband pun g la smbung mandi dgn geng2 dia..tapi yg tak bestnya ialah byk rides and slides tutup sbb hujan..bosan kan..tak guna jugak dpt masuk all 5 parks bila byk parks yg tutup..
papa Razi menidurkan baby Ayra, ditemani uncle Zaim
baby Ayra yg comel yg suka makan, suka belon..

tapi so far okay la..dpt kenal2 family colleagues husband..dpt bw Firash mandi air..
seronok..

5 comments:

Sugoi said...

bebbbb....banyakkknnyyerrr bulatttt...tidakkkkkk

Sugoi said...

bebbbbb....banyaknyerrr bulatttt...tidakkkkk

zurinazakaria said...

ahahaha babe..aku pun tak tau apasal motif kali ni bulatttttt

Sugoi said...

motif ko mmg xnak bg aku baca lama2 ek blog ko..ko nk suruh aku skim n scan ek..fuuhh...dgn pantas aku bc entries ko n sgt fokus sekali pd tulisan shj..hahaha

Sugoi said...

ko mmg sj nk bg aku skim n scan ek..hehe...aku dgn pantasnyer mmbaca entries ko n sgt fokus hanya pada tulisan dan gambar manusia....hahahaha