Monday, 4 February 2013

Aleesya :)

Assalamualaikum..
we had a very adorable visitor/guest last Saturday.

baby Aleesya dtg melawat nenek dan atuknya..
kesian Aleesya, berjalan dlm cuaca panas..dh la rumah atuk/nenek menghadap matahari terbenam, lagi la panas..


but even with that, Aleesya is a good girl, never cried except when dia nk parents dia la.
thank you Aleesya sudi dtg jauh2..
semoga Aleesya membesar dgn sihat agar memberikan kebahagian buat ibu dan ayah ye Aleesya..
atuk/nenek harap Aleesya suka hadiah tu..atuk tu syg sgt kat ayah Aleesya..
mereka membesar sama2..susah senang sama2..
pergi kerja sama, monteng keja pun sama2..pendek kata dulu semuanya bersama..
dh kawen ni je kurang bersama, yelah masing2 ada keluarga sendiri, commitment sendiri..
atuk tu kalau psl ayah Aleesya mmg dia takkan berkira..syg benar kat ayah Aleesya tu..cuma dia tak tunjuk je..
sbb tu dia sanggup keluarkan sikit duit utk belikan Aleesya hadiah, walaupun tak semahal mana..
tapi cukup la agar dpt membuat ayah Aleesya gembira..
itupun atuk dh pilih dan survey elok2 dh..nk cari yg selesa, kaler pink, yg penting reversible handle so that Aleesya blh nmpk ayah ibu..
(it is advisable to look for stroller yg ada function reversible handle sbb newborn baby or baby yg still under 1 yr ni gayat, he/she needs to have his/her parents around baru rasa selamat..
kot beli yg takleh tgk parents, mcm stroller Firash tu mmg jenuh la..mmg Firash taknak duduk pun dlm tu masa dia kecik..ni dh besar baru okay..)
atuk nenek baru nak stabikan blk kewangan, selama ni gaji semuanya tu nenek belanjakan utk rumah, settlekan brg rumah..kalau Aleesya perasan (mmg tak la nenek oi, apa gila nenek ni nak suruh baby baru lahir perasan) rumah pun tak complete lagi kan Aleesya..jadi ni je la yg termampu, setelah ditolak ditambah dibahagi perbelanjaan bulanan..

atuk/nenek harap2 Aleesya pun gembira, nanti ibu ayah mesti gembira sama kan..

1 comment:

my pillow talk said...

alaaaa. moksu. menitik air mata ni. tsk tsk. terima kasih moksu, poksu. hadiah tu sangat bernilai. terima kasih sangat-sangat.